Loading
  • [PL/EN] Wegański majonez/Vegan mayonnaise

    Wegański majonez

    Składniki:

    250 ml oleju (u mnie słonecznikowy)
    2 łyżki musztardy
    45 ml wody z ciecierzycy
    25 ml octu (u mnie z kombucha)
    1 łyżka płatków drożdżowych dezaktywowanych
    1 łyżka soli
    1 łyżka pieprzu

    Components:
    250 ml of oil (in my sunflower seed oil)
    2 tablespoons mustard
    45 ml of chickpeas water

    25 ml vinegar (in my case from kombuch)
    1 tablespoon deactivated yeast flakes

    1 tablespoon salt
    1 tablespoon pepper

    Wykonanie:

    Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego i blendujemy.
    Otrzymujemy gęsty, pyszny majonez.
    Jeżeli ktoś nie lubi posmaku drożdży to polecam zmniejszyć ilość płatków drożdżowych, ja akurat polubiłam, więc jak się sypnie więcej to nie narzekam 😉

    Do:

    All the ingredients thrown into the blender and blend together.
    We get a thick, delicious mayonnaise.
    If someone does not like the taste of yeast I recommend to reduce the amount of yeast flakes, I just liked, so if I add more I do not complaining 😉

  • Może również spodoba Ci się

    No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Zmiany zasad korzystania z plików cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki.
    Polityka Cookies
    Zarządzanie plikami cookies
    OK